vineri, 17 decembrie 2010

Suntem slabi !



Mi-e sufletul obosit şi amar... Mă încearcă o revoltă imensă, aproape imposibil de exprimat în cuvinte.
În România se moare. Se moare de foame, de boală, de nepăsarea şi nesimţirea guvernanţilor. De hoţia şi clientelismul lichelelor portocalii.
Am văzut astăzi o scenă dramatică : doi bătrîni, într-un mare magazin, doreau să-şi cumpere o bucată de caşcaval. Una singură, cea mai mică rotiţă din vitrină. Şi-au făcut un calcul, cu portofelul în mînă, apoi, cu infinită delicateţe, au aşezat rotiţa la locul ei în raft. Aproape cu durere. Nu vă pot spune ce exprima privirea lor, cuvintele nu-mi ajung. Şi parcă se făcuseră mai mici, mai aduşi de spate , înfrînţi de o mică, nevinovată poftă omenească, imposibil de împlinit.
Nu mai sunt bani pentru bătrîni, pentru profesori, pentru medici, pentru trăit. A trăi decent, sub Băsescu, a devenit un lux.

Ne-au ipotecat viaţa, trecutul muncit al părinţilor noştri, viitorul loc de muncă al tinerilor, educaţia copiilor şi nepoţilor noştri.
Oameni buni, cît vom mai putea suporta ?
Mai presus de toate ştii ce nu înţeleg eu?
De ce suntem atât de slabi? De ce nu ripostăm cu nimic?
Unde sunt mitingurile?
Unde sunt bolovanii aruncaţi în ferestrele guvernului cum fac alţi demonstranţi europeni când guvernele lor ăşi bat joc de banii şi munca lor?
Unde e atitudinea oamenilor?
Unde ne sunt sindicatele?

Unde Dumnezeu suntem noi?

Eu nu pot înţelege şi basta de ce poporul român e atât de slab, de fricos, de legumizat...Noi mereu răbdăm, răbdăm şi îi lăsăm pe toţi nădrăgarii să îşi bată joc de copiii noştri, de bătrînii noştri, de tinerii noştri, de sănătate, de educaţie, de societate!!!

Unde e media?
De ce nu îi aleargă? De ce nu îi scutură mereu, mereu, mereu ca să ştie că aici oamenii nu se pot duce de nas!
Unde ne sunt bisericile?
Ei, preoţii noştri, reprezentanţii noştri mai mari de ce nu fac ceva? Un apel umanitar de la un balcon public! CEVA!!!

În ţara asta am mai spus...mulţi ştiu să scrie, să ia atitudine pe bloguri, pe forumuri, la telefoanele televiziunilor, dar atât! Când e vorba de ceva practic...dăm în spate precum racul!

Suntem slabi !
Prefer să cred că de la o vreme suntem slabi de sărăcie şi necazuri şi nu mai avem tăria să ne ridicăm, decât să ajung la concluzia că suntem un popor lipsit de atitudine...

5 comentarii:

  1. In alte tari demnitatea umana S-A CASTIGAT, de-a lungul timpului. In ROmania avem de-a face cu o masa uriasa de populatie rurala dezradacinata, ajunsa intr-un mediu complet strain (orasele, care in ROmania sunt doar imense lagare de munca pentru deportatii de la sate) si care n-are nimic pe care sa se bazeze si pentru care sa lupte. Caraie careva, vin "mascatii" (pe astia se bazeaza orice organizatie statala, de fapt; restu' sunt prostii), il rup cu bataia (ce sunt si ei nervosi, salarii mici, viata nasoala, trebe sa se descarce pe careva), amenzi, parnaie, etc. N-ai rezolvat nimic,doar te-ai pus in situatia sa-ti arate "statu'" unde ti-e locu', inca o data.

    Multi dintre "astia batrani" isi primesc acum rasplata pentru ca au acceptat sa incerce sa traiasca "normal" intr-o societate profund anormala! As vrea sa-i intreb daca au facut copii, daca i-au dresat de mici ca principalul scop in viata e sa "ai familie si copii", nu libertate si demnitate umana (suprema virtute fiind "sa suporti", "sa-ti vezi de treaba ta")... Daca s-au gandit vreodata cat este de imoral sa condamni pe cineva la viata in umilinta, la supunere fata de niste gunoaie umane ca Ceausescu, Basescu, samd?! Nu poate sa-mi fie mila de ei, cand stiu ce fel de oameni sunt majoritatea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt profund impresionat de ce ai scris.Este adevarat si ma lupt de mult si eu cu astfel de idei. Dar asata este ,tinerii nostrii au devenit MAMALIGARI

    RăspundețiȘtergere
  3. Popateapa, foarte buna impresie ai de tineretul din ziua de azi. Tu ai iesit sa dai cu bolovani in geam la primarie? Nu? Atunci esti la fel de mamaligar!
    In Romania, libertatea de exprimare a durat vreo cateva luni: de la impuscarea lui Ceausescu si pana au venit minerii sa-l apere pe comunistul care i-a luat locul impuscatului. Atunci au fost educati Romanii si au fost invatati teoria "pumnului in gura", teorie care se aplica permanent de atunci si pana in prezent. In ziua de azi nu ai dreptate nici cand ai dreptate, decat atunci cand ai si bani. In cazul ala, ai dreptate oricum. Si o spun din propriile experiente, asa ca nu ma mira ca eu, tu, el, si foarte multi altii isi exprima nemultumirile pe bloguri, la telefon, etc, pentru ca au o speranta ca nu vine nimeni sa le dea in cap, desi nici aia nu e o certitudine. De ex, si eu am fost amenintat de primarul orasului din care sunt, pentru ca am indraznit sa scriu pe blog despre furtisagurile practicate. E totusi mai bine sa ne exteriorizam chiar si pe un blog, decat sa ajungi sa dai cuiva in cap de nervi...

    RăspundețiȘtergere
  4. O analiza dura dar reala a societatii romanesti.
    Pana la urma mamaliga explodeaza, rabdare .....

    RăspundețiȘtergere
  5. Un adevar dureros , sper sa-ne trzim cat mai repede altfel va fii vai si amar de noi....

    RăspundețiȘtergere