duminică, 28 august 2011

FEMINITATEA


Privesc in jur. Feminitatea a devenit pentru multe dintre noi aproape un defect. Feminitatea inseamna pentru ele slabiciune. Nu inteleg cei din jur ca iti poti lua singura destinul in maini, ca poti avea o cariera (chiar de succes), ca poti fi autoritara, ca poti face mici activitati (altadata apanajul barbatilor), ramanand totusi femeie. E atat de bine sa fii tu insati...
Fiecare dintre noi este o expresie individuală a Eternului Feminin care există dintotdeauna. De aici vin toate: farmecul, graţia, puritatea, spontaneitatea, dăruirea.
Cu timpul, pastrarea feminitatii a devenit o exasperare, un cod rigid al aparentelor si comportamentului definit prin "lucruri care trebuie facute" si "lucruri care nu trebuie facute", care de cele mai multe ori veneau impotriva a ceea ce simtim."
De ce este demodat sa te inrosesti pana in varful urechilor de placere sau de sfiiciune, sa ai gesturi neobisnuite prin delicatetea si simplitatea lor, sa vrei afectiune, sa ceri protectie unui barbat sau sa o accepti cand acesta ti-o ofera ?
Feminitatea azi e surghiunita din motive care mai de care mai ciudate. E maltratata. E indepartata. Femeile vor sa fie puternice, vor sa actioneze galagios, brutal, vor sa conduca, vor sa demonstreze ...
Insa ce nu pot sa inteleg e de ce femeile nu-si mai doresc sa redevina femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu