vineri, 4 iunie 2010

PILULE DINTR-UN VIITOR APROPIAT


Criza aduce vesti proaste pentru somerii din toata tara care nu mai au voie sa procreeze pana cand nu se stabilizeaza financiar. Vestea a fost data de un reprezentant al Guvernului ieri dupa-amiaza, urmand sa fie aprobata cel tarziu pana la jumatatea lunii.

Conform sondajelor, lipsa unei ocupatii stabile in afara casei, in cazul somerilor, a dus in ultimul an la cresterea natalitatii cu 45 de procente, ceea ce inseamna ca in mai putin de un an populatia Romaniei va ajunge la peste 30 de milioane de locuitori.

Emil Boc a indemnat somerii sa stea cat mai mult pe afara si sa simuleze un program de munca, pana cand isi gasesc un job. "Sunt multe de facut prin oras, parcuri frumoase, magazine, cladiri superbe, nu e chiar atat de greu", a incurajat Emil Boc persoanele mai putin norocoase din punct de vedere carieristic.

Conform legii somerilor care va intra in vigoare luna aceasta, persoanelor fara venituri stabile lunare le va fi interzis sa aiba copii pana la stabilizarea situatiei financiare. Persoanele care vor incalca legea si vor face totusi nu vor primi alocatie de la stat.

Emil Boc a mai precizat ca sprijina somerii romani oferindu-le gratuitate la orice muzeu din tara. Intrarea se va face pe baza carnetului de somaj.

Criza benzinei a lovit si Romania, au anuntat oficialii de la Ministerul Economiei, care au decis ca incepand cu aceasta primavara benzina sa se distribuie exclusiv pe baza de cartela, exceptie facand soferii de taxi, oficialii de la insitutiile publice importante si distribuitorii de marfuri.

Conform legii carburantului, care va intra in vigoare din iunie, soferii vor avea dreptul la 40 de litri de benzina lunar, ceea ce inseamna ca numarul romanilor care vor calatori cu masina in tara sau strainatate va scadea drastic.

Vestea nu a picat prea bine pentru cei care obisnuiesc sa calatoreasca in weekend-uri cu masinile sau si-au planificat vacante in strainatate cu automobilul propriu, insa, conform ministrului Transporturilor, aceasta nu ar trebui sa fie o drama atata vreme cat exista mijloace de transport alternative, cum ar fi trenurile si avioanele.

Cartelele pentru benzina se vor ridica lunar de la orice sectie de politie sau chiar de la benzinarii, la preturile care vor fi anuntate in prealabil, in functie de fluctuatiile de pe piata carburantilor. Persoanele care folosesc GPL nu intra momentan sub incidenta acestei legi.

Pana in acest moment, doar Marea Britanie si Franta au mai adoptat acest sistem, insa specialistii estimeaza ca pana la sfarsitul anului sistemul distribuirii carburantilor pe cartela se va extinde in toata Europa.


Programul laptele si cornul lui Nastase a implinit 7 ani de zile, dintre care 5 au fost petrecuti in mandatul lui Basescu. Consilierii presedintelui au ajuns la concluzia ca acest lucru ar putea dauna imaginii presedintelui Basescu, de aceea ei au hotarat sa inlocuiasca laptele si cornul dat copilului la scoala, dimineata, cu o portie de ciorba si o friptura servita ca masa de pranz.

Acest meniu, au gandit consilierii de imagine, e mult mai apropiat de profilul presedintelui. In plus, presedintele o sa poata razbuna desfintarea restaurantului Golden Blitz, el transformandu-l acum in cea mai mare firma de catering ce va asigura in prima faza servirea mesei de pranz pentru 60.000 de elevi din Bucuresti.

Bauturile alcoolice vor fi livrate pe sub catedra doar profesorilor.

Desi cuplurile de swingeri sunt o traditie in societatea romaneasca inca din anii '30, Ministerul Muncii a decis abia ieri sa legalizeze schimbul de sotii, care va deveni incepand cu aceasta luna o practica unanim acceptata in toata tara.

Conform oficialilor de la Minister, pentru evitarea ruperii celulei de baza a societatii care este familia, va exista o politica de returnare a sotiilor dupa 30 de zile de la schimb. Orice prelungire a celor 30 de zile va fi sanctionata penal, in caz ca vor exista acorduri amiabile de ambele parti, se va percepe doar o taxa de prelungire de 20 de roni pe zi.

Biserica Ortodoxa Romana s-a aratat entuziasmata de aceasta decizie care propulseaza Romania in randul tarilor civilizate si a precizat ca va dona peste 400.000 de euro pentru construirea unor cluburi si hoteluri speciale pentru swingerii romani. "Swinging-ul este o practica nobila, recreativa, spirituala, care nu contravine cu nimic credintei ortodoxe. Eu cu sotia suntem swingeri de peste 20 de ani, insa pana acum am preferat petrecerile cu specific din Scotia. Atata vreme cat nu se ajunge la cine stie ce perversiuni sexuale, BOR nu are nimic impotriva", a marturisit Patriarhul Daniel.

In Romania cele mai puternice comunitati de swingeri se afla la Medgidia si Calafat, insa comunitati bine inchegate de open si closed swinging se gasesc raspandite si in Valea Jiului, unde, din cauza accidentelor din mine, minerii au inceput sa practice schimburile de neveste inca din '44. Relatiile minerilor cu sotiile altor mineri au fost foarte bine primite si privite de public, ceea ca a provocat o raspandire a fenomenului in toata tara inca din anii '60.

Ultima gaselnita a guvernului Romaniei in ceea ce priveste disciplinarea cetatenilor, ecusoanele obligatorii, care vizeaza evitarea confuziilor inter cetatenesti si problemele de comunicare, a iscat ample proteste in randul doamnelor politiciene, care au subliniat ca aceasta metoda atenteaza la intimitatea civila si civica.

In ciuda protestelor, guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care fiecare cetatean este obligat sa poarte in locurile publice ecuson cu numele, anul nasterii si functia detinuta.

"In acest fel se vor evita cazurile de viol, batai in mall, infractorii fiind mai usor de depistat. Este o masura care va instaura ordinea si disciplina la nivel national. Deasemenea, ea vizeaza transparenta totala, utila atat pentru tinerii care isi cauta prieteni sau parteneri de viata care sa se incadreze in standardele impuse, varsta si functie, cat si pentru cei care se simt anonimi in societate", a declarat presedintele statului Traian Basescu, aflat momentan la Predeal impreuna cu familia.

Designul ecusoanelor va fi realizat la Uniunea Artistilor Plastici. "Dupa mai multe sedinte la uniune, am decis ca ecusoanele sa fie din plastic alb, iar datele sa fie scrise cu negru", a declarat artistul Corneliu Baba pentru times.ro.

Conform ordonantei, persoanele care nu vor purta ecusonul la vedere vor fi sanctionate penal conform articolului nr. 666/2009.

Primii care au inceput sa poarte ecusoanele sunt primarii de sector, intentia fiind sa-i determine pe cetateni sa isi puna ecusoanele si sa nu se mai lamenteze in zadar


times.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu