vineri, 5 martie 2010

SCHIMBARE



Îţi place ce simţi când te gândeşti la ultimii cinci ani din viaţa ta? Dacă ai avea puterea să schimbi ceva ai face-o? Trecutul nu putem să ni-l schimbăm, dar cum ne conturăm viitorul – putem. Viitorul nostru încă nu a fost scris. Putem să îl schimbăm. Depinde doar de noi

Ce îţi doreşti pentru tine? Ce îţi doreşti pentru familia ta? Ce îţi doreşti pentru copii tăi? De când nu te-ai mai oprit să te uiţi în profunzimea ochilor copiilor tăi? . . . Tu ştii. Tu ştii dacă ai nevoie să schimbi ceva la tine sau nu. Tu ştii şi tu decizi. Dar ţine cont că decizia ta îi poate influenţa şi pe alţii.

Schimbarea nu este un lucru care se poate petrece dintr-o dată. Nu închizi ochii, te gândeşti la cum vrei să te schimbi sau la ce vrei să schimbi şi când deschizi ochii, gata, s-a produs schimbarea. Nu. Schimbarea este un proces, o înşiruire de caracteristici, de aptitudini şi mai ales atitudini ce se contopesc. Poţi doar influenţa durata. Poţi încerca să controlezi timpul, cât va dura schimbarea. În fond e timpul tău şi decizia ta şi schimbarea ta. Dar nu uita timpul tău e limitat şi nu se întoarce ca la ceas. Degeaba vrei să mai sapi fântâna după ce ai murit de sete. Şi nici nu vei putea să bei din fântânile altor oameni. E ca şi cum ţi-ai pune o perfuzie cu un sânge care nu se potriveşte cu grupa ta sanguină. Da, ştiu, sunt şi donatori universali, cei cu grupa 0, dar nu te vor putea salva. Îţi vor putea cel mult prelungi agonia. Creierul are nevoie şi de oxigen nu numai de sânge. Nimeni nu donează la nesfârşit aceleiaşi persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu