sâmbătă, 7 noiembrie 2009

CREMA DE FATA PENTRU TEN USCAT, SENSIBIL


Aici crema de fata naturala pentru piele sensibila sau uscata. Foarte buna si pentru pielea normala si mixta , pentru tenul gras se foloseste o cantitate mica .
Este o crema extrem de buna, face pielea frumoasa si neteda , veti simti diferenta dupa prima folosire.
Aveti nevoie de:
- 30 ml ulei de nuca de macadamia (presat la rece)
- 45 g mar proaspat , curatat de coaja si seminte ( cel mai bine un mar normal de gradina sau unul bio din piata)
- o jumatate de lingurita ceara de albine curata
- cca. 75-100 g scoarta de plop
- cca. 100 ml apa distilata
Asa se face:
Coaja de plop se spala repede in apa rece , se zvanta si se pune la fiert in apa distilata. Se fierbe in vas acoperit pana ce se reduce la cca. 2 linguri lichid.
Marul curatit se toaca marunt si se pune impreuna cu uleiul intr-o canuta . Cu ajutorul mixerului de pasat se paseaza bine de tot, apoi se pune canuta cu amestecul de mar intr-o cratita cu apa colocotita ( apa trebuie sa fie atat de multa in vas incat canuta sa fie acoperita macar pana la cantinatea de mar dinauntru ) . Se lasa cca. 10 minute in apa care clocoteste , apoi se scoate canuta din apa si compozitia se mai paseaza inca o data bine. Se pune inapoi in vasul cu apa care clocoteste , se adauga ceara de albine si se amesteca in continuare pana ce ceara este complet topita iar compozitia este cat de cat omogena. Acum se toarna cele 2 linguri de apa concentrata de scoarta de plop ( concentratul fierbinte) se amesteca, se mai paseaza inca o data cu mixerul. Canuta cu crema se lasa apoi in vasul cu apa care fierbe pana ce compozitia da un clocot, daca nu vrea sa clocoteasca ajung si 20 de minute in care a stat in apa care fierbe . Crema fierbinte se pune in cutiuta curata pregatita dinainte si se lasa la loc curat sa se raceasca ( loc curat inseamna sa nu fie praf sau sa "zboare" par de pisica sau caine prin aer ) . Cand este complet rece se acopera cu capacul si se pastreaza la loc rece .
Crema gata pregatita se poate folosi imediat . Este extrem de regeneranta , recomfortanta , ingrijeste pielea dand o senzatie cum nu ati avut-o voi pe piele niciodata, indiferent de produsele scumpe folosite anterior. Pielea nu se strange, obrazul nu iti crapa si nu ustura, la atingere este o placere catifelata.
Asa cum am zis se potriveste pentru toate tenurile , cei cu piele grasa folosesc o cantitate mai mica. Eu o folosesc si de zi si de seara , este extraordinara.
De fapt , nu stiu ce o face atat de speciala, poate ca este uleiul de macadamia, poate ca este concentratul de plop ....
In orice caz, daca nu gasiti uleiul de macadamia ( dati-va silinta , se poate comanda si prin internet) atunci folositi ulei de migdale , de orez sau de germeni de grau.
Apa folosita trebuie neaparat sa fie apa distilata, pentru a lua scoarta de plop, va rog sa nu chinuiti copacii , este de ajuns si o creanga mai subtire pe care s-a format coaja alba , specifica plopului . Decojiti-o pus si simplu si aveti si voi coaja proaspata de plop.
Despre coaja de plop si minunile pe care le face voi posta un articol la eticheta de plante medicinale/tratamente naturiste.
Spor la treaba !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu