vineri, 19 iunie 2009

TRAIESTE FRUMOS







Cele mai dificile 3 lucruri în această viaţă sunt: a păstra un secret, a ierta şi a profita de timp.”Benjamin Flanklin



Institutul francez pentru anxietate şi stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viaţă, despre care experţii spun că, dacă cineva reuşeşte să asimileze măcar 10, poate avea o viaţă de bună calitate.



UNU LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la dumneavoastră, analizându-vă comportamentul.



DOI ÎNVĂŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată lumea, este un consum mult prea mare de energie. TREI PLANIFICAŢI-VĂ ziua, dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut, conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră



PATRU CONCENTRAŢI-VĂ numai şi numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp.



CINCI UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă, acasă sau în grupul de cunoştinţe. Oricât vă displace, totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră



ŞASE NU VĂ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi. Nu sunteţi fântâna dorinţelor, şi nici eternul maestru de ceremonii.



ŞAPTE CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie, având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite.



OPT SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le, pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.



NOUĂ ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca şi a se plimba, făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă.



ZECE EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora, în ceea ce priveşte anxietatea si stresul. Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune. UNSPREZECE FAMILIA D-VOASTRĂ nu este persoana d-voastră, este alături de d-voastră, formează lumea d-voastră, dar nu este propria d-voastră identitate.



DOISPREZECE ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea.



TREISPREZECE E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis. Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră.



PAISPREZECE ÎNVĂŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă, să ieşiţi dintr-o discuţie, sau dintr-o şedinţă.



CINCISPREZECE REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră. Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră, cu rezerve şi fără a crede tot.



ŞAISPREZECE A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie, la muncă şi în viaţa de cuplu, este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă.



ŞAPTESPREZECE RIGIDITATEA e buna pietrelor, nu şi oamenilor. OPTSPREZECE O oră de PLĂCERE IMENSĂ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie.



NOUĂSPREZECE NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viaţă. Intuiţia, Naivitatea şi Credinţa.



DOUAZECI ÎNŢELEGEŢI o dată pentru totdeauna şi în concluzie…. ….Dumneavoastra SUNTEŢI CEEA CE VREŢI SĂ FIŢI !. Gândiţi… Reflectaţi… Practicaţi… CUM SĂ VĂ PRELUNGIŢI VIAŢA Eliminaţi din viaţa d-voastră numerele neesenţiale, , vârstă, greutate şi înalţime. Lăsaţi-le în grija medicului, pentru asta îl plătiţi. Menţineţi legături de prietenie sincere şi vesele. Morocănoşii şi invidioşii vă demoralizează. ÎNCERCAŢI să învăţaţi lucruri noi. Învăţaţi mai mult despre calculatoare, manuale, grădinărit, orice. Nu-i permiteţi niciodata creierului să puturoşească. Un creier puturos este locuinţa diavolului. Şi numele acestui diavol este……. Alzheimer.



Bucuraţi-vă de lucrurile simple. Râdeţi cât mai des posibil, cu toată puterea şi timp cât mai îndelungat. Râdeţi până vi se taie respiraţia. Lacrimile sunt naturale. Suferiţi, lamentaţi-vă şi continuaţi. Unica persoană care va fi cu d-voastră toată viaţa, Sunteţi chiar d-voastră. TRĂIŢI cât sunteţi în viaţă! Înconjuraţi-vă de lucruri pe care le iubiţi, familie, animale, muzică, plante, orice. Casa vă este refugiu. Bucuraţi-vă de sănătate: dacă e bună, pastraţi-o aşa. Dacă nu e stabilă, amelioraţi-o. Şi dacă nu stă în puterea d-voastră s-o amelioraţi, căutaţi ajutor. Persoanelor pe care le iubiţi, SPUNEŢI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveţi.

Un comentariu: